Angol fordítás árak – Mitől függ az angol fordítás ára?

Az angol fordítás árát – és bármilyen más nyelvű fordítás árát – a fordítandó dokumentum megtekintése nélkül szinte lehetetlen meghatározni, hiszen nem tudjuk, hogy az adott oldalon mennyi szöveg van (mennyire van “teleírva” ill. mekkora betűmérettel íródott a szöveg), milyen szakterületről van szó stb. Ezért az angol fordítás árát kizárólag a fordítandó dokumentum megtekintése után tudjuk meghatározni.

1 oldalon lehet például egy sima Word szöveg, de akár egy nyomtatvány is. A Word szöveget írhatják 12-es, de akár 8-as betűmérettel is és persze a betűtípusát sem tudjuk, ami szintén befolyásolja a szöveg terjedelmét. A nyomtatványoknál előfordult, hogy 6-os betűmérettel szerkesztették meg!

Az egyszerű, “egyáltalán nem nehéz” szövegekről sokszor megtekintéskor derül ki, hogy tulajdonképpen irodalmi színvonalú szövegről (műfordítás) vagy például valamilyen “sima levél” vagy “sima önéletrajz” formáját öltő, de egyébként kőkemény szakfordításról van szó.

Angol fordítás árak oldalanként – Mennyibe kerül 1 oldal angol fordítás?

Ha mégis számszerűsíteni szeretnénk 1 oldal angol fordítás az árát, akkor 1 oldal angol fordítás díja a fent említettek alapján lehet  3000 Ft, de akár 6000 Ft is! Előfordult néhányszor, hogy a telefonon gyorsan kikalkulált árnak a duplája jött ki a fordítandó szöveg megtekintése és felmérése után. Bár az ügyfél igyekezett megadni a paramétereket, sajnos ezt nem működött telefonon keresztül.

Ebből is okulva telefonon sajnos nem tudunk “árajánlatot készíteni” a fordításra. A pontos árajánlatot kizárólag a fordítandó szöveg megtekintése után tudjuk elkészíteni.

Mi befolyásolja még az angol fordítás árát?

Az angol fordítás ára döntően a fordítás mennyiségétől, nyelvpárjától (magyar-angol fordítás vagy pl. angol-német fordítás), szakterületétől és határidejétől függ. Ha szeretne többet tudni a fordítás árát befolyásoló tényezőkről, olvassa tovább a Fordítási díjak – Mitől függ a fordítás ára? című cikkünket.

Angol fordítás ár – Egyedi fordítási ár

Az angol fordítás árát mindig egyedileg állapítjuk meg úgy, hogy Ön a lehető legkedvezőbb árajánlatot kapja. Ezért minden esetben érdemes árajánlatot kérnie a fordításra!

Szeretnék árajánlatot kérni fordításra »

Fordítás árak további információk »


Kérdése van? Kérdezzen közvetlenül a szakfordítótól!

Dr. Vargáné Nagy Szilvia

szakfordító, irodavezető

Telefon: +36 20 594 8887

E-mail: iroda@forditaspontosan.hu


Fordítás Pontosan – A szakfordító fordítóiroda