Hiteles fordítást Magyarországon néhány esetet kivéve csak az OFFI készíthet. Fordítóirodaként hivatalos (záradékolt, tanúsított) fordítást tudunk készíteni, amelyet szinte minden esetben elfogadnak, de azért vannak kivételek.

Biztos, hogy hiteles fordításra van szüksége?

Sokan összetévesztik a hiteles fordítás és a hivatalos fordítás fogalmát. Sok esetben nincs is szükség a költségesebb hiteles fordításra, hanem elég a hivatalos fordítás is.

Hiteles fordítás készítésére Magyarországon az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) és bizonyos esetekben szakfordító és fordítóiroda jogosult (részletek: hiteles fordítás).

Amikor hiteles fordítás helyett a hivatalos fordítás is elegendő

A külföldi hivatalos eljárásokban szinte mindig elegendő a fordítóirodánk által készített hivatalos fordítás. Idetartozik jellemzően az erkölcsi bizonyítvány fordítás, az anyakönyvi kivonat fordítás, a bizonyítvány fordítás és egyéb okiratok fordítása.

Ha nem biztos abban, hogy hiteles fordításra van szüksége

Ha nem tudja eldönteni, hogy hiteles vagy hivatalos fordításra van szüksége, írjon e-mailt fordítóirodánknak az iroda@forditaspontosan.hu címre!

Kérjük, küldje el a fordítandó dokumentumot (bizonyítvány, egyéb okirat) és írja meg, hogy milyen célra szeretné felhasználni a fordítást!


Dr. Vargáné Nagy Szilvia

irodavezető, szakfordító

Telefon: +36 20 594 8887

E-mail: iroda@forditaspontosan.hu

Fordítás Pontosan – A szakfordító fordítóiroda