Mitől függ a fordítás ára?

Az oldalankénti fordítási árat a fordítandó dokumentum megtekintése nélkül nehéz meghatározni, hiszen nem tudjuk, hogy az adott oldalon mennyi szöveg van (mennyire van “teleírva” ill. mekkora betűmérettel íródott a szöveg), milyen szakterületről van szó stb. Ezért a fordítás árát kizárólag a fordítandó dokumentum megtekintése után tudjuk meghatározni.

1 oldalon lehet például egy sima Word szöveg, de akár egy nyomtatvány is. A Word szöveget írhatják 12-es, de akár 8-as betűmérettel is és persze a betűtípusát sem tudjuk, ami szintén befolyásolja a szöveg terjedelmét. A nyomtatványoknál előfordult, hogy 6-os betűmérettel szerkesztették meg!

Fordítás árak oldalanként – Mennyibe kerül 1 oldal fordítás?

Ha mégis számszerűsíteni szeretnénk 1 oldal fordításának az árát, akkor 1 oldal fordítási díja a fent említettek alapján lehet  3000 Ft, de akár 6000 Ft is! Előfordult néhányszor, hogy a telefonon gyorsan kikalkulált árnak a duplája jött ki a fordítandó szöveg megtekintése és felmérése után. Bár az ügyfél igyekezett megadni a paramétereket, sajnos ezt nem működött telefonon keresztül.

Ebből is okulva telefonon sajnos nem tudunk “árajánlatot készíteni” a fordításra. A pontos árajánlatot kizárólag a fordítandó szöveg megtekintése után tudjuk elkészíteni.

Mi befolyásolja még a fordítás árát?

A fordítás ára döntően a fordítás mennyiségétől, nyelvpárjától, szakterületétől és határidejétől függ. Ha szeretne többet tudni a fordítás árát befolyásoló tényezőkről olvassa tovább a Fordítási díjak – Mitől függ a fordítás ára? című cikkünket.

Fordítás ára – Egyedi fordítási ár

A fordítási árakat mindig egyedileg állapítjuk meg úgy, hogy Ön a lehető legkedvezőbb árajánlatot kapja. Ezért minden esetben érdemes árajánlatot kérnie a fordításra!

Szeretnék árajánlatot kérni fordításra »

Fordítás árak további információk »


Kérdése van? Kérdezzen közvetlenül a szakfordítótól!

Dr. Vargáné Nagy Szilvia

német szakfordító, jogi fordító

Telefon: +36 20 594 8887

E-mail: iroda@forditaspontosan.hu

 


Fordítás Pontosan – A szakfordító fordítóiroda