Német fordítás árak – Mitől függ a német fordítás ára?

A német fordítás árát – és bármilyen más nyelvű fordítás árát – a fordítandó dokumentum megtekintése nélkül szinte lehetetlen meghatározni, hiszen nem tudjuk, hogy az adott oldalon mennyi szöveg van (mennyire van “teleírva” ill. mekkora betűmérettel íródott a szöveg), milyen szakterületről van szó stb. Ezért a német fordítás árát kizárólag a fordítandó dokumentum megtekintése után tudjuk meghatározni.

1 oldalon lehet például egy sima Word szöveg, de akár egy nyomtatvány is. A Word szöveget írhatják 12-es, de akár 8-as betűmérettel is és persze a betűtípusát sem tudjuk, ami szintén befolyásolja a szöveg terjedelmét. A nyomtatványoknál előfordult, hogy 6-os betűmérettel szerkesztették meg!

Az egyszerű, “egyáltalán nem nehéz” szövegekről sokszor megtekintéskor derül ki, hogy tulajdonképpen irodalmi színvonalú szövegről (műfordítás) vagy például valamilyen “sima levél” vagy “sima önéletrajz” formáját öltő, de egyébként kőkemény szakfordításról van szó.

Német fordítás ár oldalanként – Mennyibe kerül 1 oldal német fordítás?

Ha mégis számszerűsíteni szeretnénk 1 oldal német fordítás az árát, akkor 1 oldal német fordítás díja a fent említettek alapján lehet  3000 Ft, de akár 6000 Ft is! Előfordult néhányszor, hogy a telefonon gyorsan kikalkulált árnak a duplája jött ki a fordítandó szöveg megtekintése és felmérése után. Bár az ügyfél igyekezett megadni a paramétereket, sajnos ezt nem működött telefonon keresztül.

Ebből is okulva telefonon sajnos nem tudunk “árajánlatot készíteni” a fordításra. A pontos árajánlatot kizárólag a fordítandó szöveg megtekintése után tudjuk elkészíteni.

Mi befolyásolja még a német fordítás árát?

A német fordítás ára döntően a fordítás mennyiségétől, nyelvpárjától (magyar-német fordítás vagy pl. német-angol fordítás), szakterületétől és határidejétől függ. Ha szeretne többet tudni a fordítás árát befolyásoló tényezőkről, olvassa tovább a Fordítási díjak – Mitől függ a fordítás ára? című cikkünket.

Német fordítás ár – Egyedi fordítási ár

A német fordítás árát mindig egyedileg állapítjuk meg úgy, hogy Ön a lehető legkedvezőbb árajánlatot kapja. Ezért minden esetben érdemes árajánlatot kérnie a fordításra!

Szeretnék árajánlatot kérni német fordításra »

Fordítás árak további információk »


Kérdése van? Kérdezzen közvetlenül a szakfordítótól!

Dr. Vargáné Nagy Szilvia

szakfordító, irodavezető

Telefon: +36 20 594 8887

E-mail: iroda@forditaspontosan.hu


Fordítás Pontosan – A szakfordító fordítóiroda