Biztos előfordult már, hogy egy dokumentum csak papír formában a rendelkezésére állt, de azt e-mailben kellett valahová eljuttatnia (többek között, ha valamilyen dokumentumát, okiratát szeretné lefordíttatni és elküldeni fordítóirodánk számára).

Ebben az esetben 2 dolgot tehet: Lefényképezi vagy beszkenneli a dokumentumot. A szkennelés szinte egész biztos, hogy sokkal jobb eredménnyel jár (a másolat valóban úgy néz ki, mint az eredeti), ugyanakkor nem biztos, hogy éppen kéznél van egy szkenner, vagy van ideje ill. lehetősége egy fénymásolószalonba vagy postára beugrani.

Ha nincs lehetősége szkennelni, vagy fénymásolószalonba ill. postára menni, de van okostelefonja, akkor ez a cikkünk különösen hasznos lehet az Ön számára.

Szkennelés telefonnal – A 2 legjobb szkenner alkalmazás

Ahhoz hogy az okostelefonjával szkennelni tudjon, szkenner alkalmazásokra (szkenner app) van szüksége. Fordítóirodánk a következő szkenner alkalmazásokat ajánlja:

  • Tiny Scanner
  • Scanner for Me

Ezekkel a szkenner alkalmazásokkal bármit szkennelhet: dokumentumokat, fényképeket, számlákat stb. Mindezt gyorsan és hatékonyan: A szkennelt dokumentum garantáltan jól olvasható. Végre elbúcsúzhat a csúnya, olvashatatlan, sötét, elmosódott és torz képektől!

Mindkét alkalmazás PDF szkenner is egyben, azaz a beszkennelt dokumentumot PDF-ben is el tudja menteni.

A beszkennelt dokumentumot e-mailben azonnal el is tudja küldeni fordítóirodánknak (iroda@forditaspontosan.hu). A legjobb, ha PDF-ben küldi, de a fénykép formátum is megfelelő (jpg, png).

1. szkenner alkalmazás: “Tiny Scanner”

Ez a szkenner alkalmazás Android telefonokra ingyenesen tölthető le, Apple telefonokra pedig kb. 5 dollárba kerül.

Tiny Scanner leírása és letöltése:

Szkenner app Android telefonokra és tabletekre >>

Szkenner app Apple telefonokra és tabletekre >>

Tiny Scanner működése:

2. szkenner alkalmazás: “Scanner for Me”

Ez a szkenner alkalmazás kb. 1500-2500 forintba kerül attól függően, hogy melyik verzióját töltjük le.

Scanner for Me leírása és letöltése:

Szkenner app Apple telefonokra >>

Scanner for Me működése:

Reméljük, hogy ezek a szkenner alkalmazások megkönnyítik Ön számára a szkennelést. Fordítóirodánk nagyon örül a szép, olvasható dokumentumoknak, hiszen ezekkel sokkal könnyebb dolgoznunk és nyomtatás esetén az eredmény is sokkal esztétikusabb.

Ugyanakkor legtöbbször a kevésbé jó minőségű dokumentumokkal is megbirkózunk, így nyugodtan küldje el a simán lefényképezett dokumentumát is.


Dr. Vargáné Nagy Szilvia

irodavezető, szakfordító

Telefon: +36 20 594 8887

E-mail: iroda@forditaspontosan.hu

Fordítás Pontosan – A szakfordító fordítóiroda