Hasznos tudnivalók és tippek hivatalos fordítás készítéséhez Érdeklődőknek és Ügyfeleinknek

Tippek hivatalos fordítás készítéséhez 1# – Hivatalos fordítás (záradékolt fordítás)

Az árajánlatnak megfelelő módon és formában.

A hivatalos fordítás abban különbözik a „sima” szakfordítástól, hogy a hivatalos fordítást záradékkal (tanúsítvánnyal, bélyegzővel, aláírással stb.) látjuk el. A sima szakfordításon nincs sem bélyegző, sem aláírás.

Mikor van szüksége hivatalos fordításra?

Ha hivatalos ügyben, eljárásban szeretné felhasználni a fordítást, akkor hivatalos fordításra van szüksége. Pl.: külföldi munkavállalás, külföldi tanulmányok, bírósági ügyintézés és egyéb hivatalos ügyintézések esetén.

Egyéb hasznos információk a weboldalunkon:

Hivatalos fordítás >>

TIPP: Ha nem tudja eldönteni, hogy milyen fordításra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Érdemes a fordítást befogadó hivatalnál, szervnél is érdeklődnie, hogy milyen fordítást fogadnak el!

Tippek hivatalos fordítás készítéséhez 2# – Hiteles fordítás

Az esetek döntő részében elegendő a záradékolt (hivatalos) fordítás és csak nagyon ritkán van szükség az OFFI hiteles fordítására.

  • Érdemes tudnia, hogy az magyarról idegen nyelvre történő fordítások esetén szinte minden esetben elegendő a kedvezőbb árú és gyorsabban elkészülő hivatalos fordítás!

Néhány esetben fordítóirodánk is jogosult hiteles fordítás készítésére.

Egyéb hasznos információk a weboldalunkon:

Hiteles fordítás >>

TIPP: Ha nem tudja eldönteni, hogy milyen fordításra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Érdemes a fordítást befogadó hivatalnál, szervnél is érdeklődnie, hogy milyen fordítást fogadnak el!

Tippek hivatalos fordítás készítéséhez 3# – Hivatalos fordítás díja

A fordítás díját egyedileg kalkuláljuk. A fordítás díja függ többek között a fordítandó anyag mennyiségétől, nyelvpárjától, a határidőtől. A pontos árat (és kedvezményeket ill. kedvezményes csomagárakat) minden esetben a fordítandó anyag megtekintése és felmérése után tudjuk megadni. Állandó Ügyfeleinknek kedvezményt biztosítunk.

A fordítás díja magyar lakcímmel / székhellyel rendelkező Ügyfeleink számára áfamentes.

Külföldi cím esetén csak akkor áfamentes a megadott ár, ha Ön külföldön vállalkozó és rendelkezik közösségi adószámmal.

Külföldi címmel rendelkező magánszemélyek esetén minden esetben +27% áfát kell felszámolnunk. Ezért ha Ön rendelkezik magyar lakcímmel is, érdemes ezt megadnia számlázási címként.

Tippek hivatalos fordítás készítéséhez 4# – Hivatalos fordítás postaköltsége

A szakfordításokat nem postázzuk, hanem elektronikusan, azaz e-mailben küldjük meg.

A hivatalos fordítások díja tartalmazza a postaköltséget. Több fordítás vagy plusz példányok megrendelése esetén a postaköltség a Magyar Posta díjszabásától függően változhat!

Tippek hivatalos fordítás készítéséhez 5# – Külföldi átutalás költsége

Banki átutalás: A magyar számláról történő forint átutalás ingyenes. Külföldről történő átutalás esetén az átutalás konverziós költséggel jár, ezért kérjük, jelezze, ha külföldi bankszámláról szeretne utalni!

TIPP: Átutalás kisebb költséggel

Átutalás TransferWise-zal: Eurószámláról forintot utalhat Magyarországra. A fordítás díját a TransferWise-nak utalja, a Transferwise pedig átutalja számunkra az összeget. Költség: kb. 400-500 Ft. A TransferWise-on keresztül általában 24 órán belül meg is kapjuk az átutalást.

TransferWise oldala (magyar nyelven is!): TransferWise

Tippek hivatalos fordítás készítéséhez 2# – Hivatalos fordítás megrendelése

A megrendeléshez kérjük mindig adja meg:

  • Számlázási adatait: Megrendelő nevét és címét (cég esetén: cégnév és székhely).
  • Postacímét: Hivatalos fordítás rendelése esetén a postacímét is adja meg, ha az eltér a megrendelő számlázási adataitól.
  • Szolgáltatás: Ha több fordítási szolgáltatásra kapott árajánlatot (normál, sürgős, külföldi postázás stb.), akkor válassza ki az Önnek megfelelőt és ezt is írja meg a számunkra (szolgáltatás neve és/vagy ára).

Szeged, 2019.08.13.

Nagy Szilvia

Irodavezető, szakfordító

Fordítás Pontosan Fordítóiroda

Tel.: +36 20 594 887

E-mail: iroda@forditaspontosan.hu